среда, 25. мај 2011.

Huliganu Bogdanovu dva meseca pritvora



Ivan-BogdanovSportskom huliganu Ivanu Bogdanovu potvrđen je pritvor do dva meseca, pošto je danas saslušan pred krivičnim vanpretresnim većem Prvog osnovnog suda u Beogradu, izjavila je Tanjugu portparol suda Ivana Ramić.
Ona je precizirala da je Bogdanov saslušan povodom pritvora, koji mu je juče određen na predlog tužilaštva zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo.

Ramić je napomenula da je protiv Bogdanova podignuta optužnica zbog krivičnog dela sprečavanja službenog lica u vršenju dužnosti sa nasilničkim ponašanjem i da će mu uskoro biti zakazan početak suđenja.

Bogdanov je u utorak popodne deportovan iz Italije i odmah po sletanju na aerodrom "Nikola Tesla" uhapšen i sproveden u Okružni zatvor u Beogradu. Njegovi branioci Nemanja Govedarica i Saša Milovanović najavili su da će uložiti žalbu Apelacionom sud na odluku o određivanju pritvora, jer kako navode, ne stoje zakonski razlozi za to.

Govedarica je u izjavi Tanjugu ukazao da se događaj zbog kog se tereti Bogdanov desio pre više od pet godina, da je optužnica podignuta 2007. godine i da se protiv njega vodio redovan krivični postupak tokom kog se Bogdanov uredno odazivao svim pozivima suda. "Neuobičajeno je da se posle toliko vremena nekom odredi pritvor zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo, iako se godinama branio sa slobode, i u međuvremenu nije izvršio novo krivično delo", ukazao je Govedarica.

Bogdanov je u martu bio osuđen na tri godine i tri meseca zatvora zbog izazivanja nereda na utakmici Srbija - Italija oktobra prošle godine u Djenovi. Sudija Analiza Djakalone prihvatila je, međutim, zahtev njegovog advokata da u zamenu za zatvorsku kaznu on bude deportovan iz Italije i istovremeno mu izrekla zabranu ulaskla u Italiju i sve zemlje EU u narednih pet godina.

To praktično znači da bi on bio slobodan čovek da mu juče nije određen pritvor zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo. Osim Bogdanova iz Italije je deportovan i Nikola Kličković koji je, takođe, sproveden u pritvor u kom će čekati pravosnažnost presude od četiri meseca zatvora Osnovnog suda u Smederevu na koju je osuđen zbog izvršenja krivičnog dela nasilje na sportskim priredbama.

Bogdanov je bio osuđen na tri godine i tri meseca zatvora zbog izazivanja nereda na utakmici fudbalskih reprezentacija Italije i Srbije na stadionu Luiđi Feraris u tom italijanskom gradu. Kličković je bio osuđen na zatvorsku kaznu od tri godine, a dve godine i osam meseci dobio je Janjić.

Нема коментара:

Постави коментар